In 2008 zou Sacha Baron Cohen, de geestelijk vader van Brüno, zich schuldig hebben gemaakt aan deze overtredingen. Tijdens een grote pro-homodemonstratie zou hij, in de rol van Brüno, grote onrust hebben veroorzaakt en cameraman Mike Skiff agressief hebben behandeld.

'Het was pure ophitserij om er als Brüno aanwezig te zijn' aldus Skiff, 'Hij was er alleen bij om goede filmbeelden voor de film Brüno te kunnen scoren.' Skiff, zelf homoseksueel, was degene die Brüno herkende en hem begon te filmen. Dit ging mis, zoals te zien in een YouTube-filmpje.

In dezelfde aanklacht worden Baron Cohen ook beschuldigd van geweldpleging. Baron Cohen zou Skiff met demonstratieborden te lijf zijn gegaan. Volgens Skiff heeft hij hier zowel lichamelijke als geestelijke problemen aan overgehouden. Skiff eist 25.000 dollar, omgerekend 18.000 euro, van Baron Cohen's productiemaatschappij.

Sacha Baron Cohen, ook bekend van films als Ali G en Borat, is al meerdere keren aangeklaagd in verband met de film Brüno. Zo beweerde een vrouw dat ze door hem werd geslagen en zo in een rolstoel terecht kwam. Een Palestijnse winkelier meende dat hij in de film werd geportretteerd als terrorist.

Een filmpje van het incident met Mike Skiff (incident is te zien vanaf 05:30):RB