In de gastcolumn (auteur Teun van der Weijden, woont in Dordrecht) beschrijft de auteur zijn angsten voor straffen van god: "Deze god alleen kan uitkomst geven op zowel kerkelijk, maatschappelijk als op politiek terrein. Of het gebeuren zal? Het valt te vrezen dat hij ons moet straffen om onze zonden."
Als voorbeeld geeft de auteur de watersnoodramp van 1953. Die had de Nederlandse volk moeten bekeren. Maar nu dit niet gebeurd is, verwacht de auteur meer rampen als wraak van god.

'Verdrijf de zonden'
Ook worden homo's niet onbesproken gelaten: "Ons land is en wordt overspoeld met zonde en ongerechtigheid. Als we denken aan allerlei goddeloze en gruwelijke wetten, hoe kan god ons dan nog langer verdragen? O zeker, wij moeten homofiele mensen, dieven, overspelers, drugsverslaafden, incestplegers, pedofielen, hoerenlopers, moordenaars en allerlei andere zondaren en zondaressen liefhebben. Maar de zonde moeten wij haten. God haat diefstal, overspel, incest, pedofilie, moord in de moederschoot en daarbuiten, euthanasie, leugen, afgoderij en andere zondige praktijken. Alle zonden moeten uit ons land verdreven worden, dan alleen zal het goed gaan met onze natie."

De column wordt toepasselijk afgesloten met de levensbeschouwelijke zinnen "Zou iets voor god te wonderlijk zijn? Moge god, door zijn heilige geest, die in zijn kinderen en knechten woont, passie en diepe bewogenheid geven voor onze natie."

De volledige column lees je hier.
Interessante literatuur ter wederhoor: http://en.wikipedia.org/wiki/The_God_Delusion

Lees ook:
» Boomsma en Plasterk schrijven RefDag (33) reacties
» Homo's in relatie niet welkom bij CU (106) reacties
» Hoofdredacteur RefDag boos om kritiek (32) reacties
» Ref Dagblad tegen gratie homo's (70) reacties
» Rouvoet wil 'refo-COC' (75) reacties