Clint McCance, een schoolbestuurder uit Arkansas, had helemaal geen zin om zich in paarse kleding te hullen. Dat liet hij via zijn facebook-pagina weten. Op diezelfde twintigste oktober schreef hij: "Ze willen serieus dat ik paars draag omdat vijf nichten zelfmoord hebben gepleegd. Ik zal het alleen voor ze dragen als ze allemaal zelfmoord plegen. Ik kan niet geloven dat de mensen van deze wereld zo stom zijn geworden. We eren het feit dat ze hebben gezondigd en zelfmoord pleegden om hun zonden. Mensen, echt!"

Niet veel later volgde een tweede bericht: "Flikker zijn geeft je geen recht om de levens van de rest van ons te verwoesten. Als je gemakkelijk beledigd bent als je een flikker wordt genoemd, moet je maar niet rondbazuinen dat je een flikker bent. Hou die zooi voor je. Ik raak ervan over de zeik dat we een speciale paarse flikkerdag voor ze maken. Ik vind het fijn dat flikkers zich niet kunnen voortplanten. Ik haal ook plezier uit het feit dat ze elkaar vaak aids geven en sterven."

Tony Perkins, de directeur van de conservatieve Family Research Council, is het helemaal met de man eens. Hij ontkent dat er enig verband is tussen gepest worden omdat je homo bent en zelfmoord plegen. Perkins legt die zelfmoorden op ongevoelige wijze uit: "Die jongeren verhangen zichzelf omdat ze weten dat hun levensstijl verdorven is."

McCance heeft gisteravond aan reporter Anderson Cooper verteld dat hij ontslag neemt als schoolbestuurder. Er was toen al  een Facebook-pagina waarop zijn ontslag werd geëist. Die had al zo'n 17.000 leden en dat aantal groeit nog steeds. Ook zijn er protesten geweest voor de Midland High School in Arkansas en heeft Ellen Degeneres in haar show zware kritiek geuit op McCance. Perkins zit nog steeds op zijn post.

AN/WvD / Bron: Spitsnieuws.nl/ Queerty