In zijn stuk vraagt Wright (foto) zich af hoe de reacties waren geweest als Williams hetzelfde had gezegd over homo's in plaats van moslims.

Robert Wright vraagt zich af of Fox News hem dan ook een 2 miljoen dollar-contract aan had geboden. NPR had hem natuurlijk sowieso ontslagen. Volgens Wright had de zaak er dan heel anders uitgezien. Volgens hem is het lastiger om openlijk homofobe uitspraken te doen dan slechte dingen over moslims te zeggen. Want, toon je jezelf als iemand die 'moslims zat is', dan krijg je bijval van rechts.

Laat je je ongenoegen over homo's doorschemeren, zoals Ann Coulter in 2007 deed, dan schrijven beide politieke kampen je af. Het is niet voor niets dat Coulter, een conservatieve schrijfster, politiek commentator en juriste, nu opeens overdreven actief aan het lobbyen is voor de homogemeenschap.

Wright analyseert in het stuk de 'rechtmatigheid' van islamofobie en vraagt zich af of sommige conservatieven nu minder homofoob worden doordat ze een nieuwe zondebok (moslims) hebben gevonden.

Lees het hele stuk hier.

CF