In de film met Vince Vaughn wordt er door zijn karakter Ronny Valentine tijdens een presentatie op het werk gezegd: "Dames en heren, elektrische auto's zijn gay". Er kwam veel kritiek omdat het woord gay in de film een negatieve lading zou hebben. Ondanks dat Vaughn aangaf de grap te willen behouden, besloot Universal deze uit de trailer te verwijderen.

Regisseur Ron Howard heeft nu besloten de grap toch in de 'final cut' van de film te laten en schreef een brief met toelichting hierover aan de L.A Times. "Vaughn's karakter in de film heeft een grote bek die hem soms in de problemen brengt en hij zoekt graag de rand op van wat acceptabel is. Wie kent dat niet? Ik probeer altijd het publiek een beetje op te stoken door keuzes die ik maak, ook met dingen die ik persoonlijk misschien onbehoorlijk vind".

Dat de grap uit de trailer is gehaald naar aanleiding van recente gebeurtenissen (zelfmoorden in de VS door jonge homo's), vindt Howard wel oké. De film is vanaf half januari in de Amerikaanse bioscopen te zien.

AN

Lees ook:
» 'Gay' moet uit filmtrailer (56) reacties