Gili Shem-Tov presenteert sportprogramma's op de Israëlische tv en is openlijk lesbienne. Ze gaat in het zesde seizoen van de populaire show dansen met de heteroseksuele professionele danseres Dorit Millman. Toen Shem-Tov werd gevraagd voor DwtS gaf ze aan alleen met een vrouw te willen dansen, omdat dit natuurlijk voor haar is. 

De programma-makers hadden eerst hun bedenkingen, maar vonden het later een geweldig idee. Gisteren vond hun eerste optreden plaats. De dames dansten de chachacha in zwart ondergoed met een doorzichtig mini-jurkje. Shem-Tov en Millman hebben aangegeven dat ze om de week een dans zullen leiden.

Shem-Tov hoopt met haar deelname de opvattingen van mensen over homoseksualiteit te kunnen verbeteren. " Ik heb gehoord dat er mensen zijn die het een show voor de hele familie vinden, dat er kleine kinderen kijken en dat ze geen mensen van hetzelfde geslacht willen zien dansen. Maar ik heb ook een 1-jarige zoon met mijn vriendin en dit is de manier waarop wij leven. Als maar een paar mensen toleranter worden door mijn optreden, is mijn werk gedaan", aldus Shem-Tov.

AN