"Mijn zoon is homo. Of misschien ook wel niet. Maar het maakt mij niet uit. Het is nog steeds mijn zoon en ik ben zijn moeder. En als je een probleem hebt met al het voorgaande, dan wil ik je niet kennen. Ik heb lang nagedacht of ik wilde uitwijden over mijn zoon en zijn kostuumkeuze voor Halloween. Of specifieker gezegd: of ik in wilde gaan op de reacties hierop. Hieronder een aantal feiten over deze hele zaak."

1. Mijn zoon is 5 en gaat naar een christelijke kleuterschool.
2. Hij is helemaal gek op Scooby Doo sinds het moment dat hij het geduld ontwikkelde om een hele aflevering af te kijken.
3. Halloween is een feestdag die om het dragen van een kostuum draait.
4. De school van mijn zoon had een feest georganiseerd voor de kinderen waarbij zij zich moesten verkleden, mee mochten lopen in een kleine parade en daarna in een ander kostuum verder mochten feesten.
5. Zijn beste vriend is een klein meisje.
6. Hij heeft een ouder zusje.
7. Hij brengt de meeste tijd met mij door.
8. Ik ben een vrouw.
9. Ik ben zijn moeder en jij niet.

"Mijn zoon besloot een paar weken voor Halloween dat hij Daphne van Scooby Doo wilde zijn, samen met zijn beste vriendinnetje. Ik twijfelde over het kostuum maar niet om het genderissue maar om het feit dat vijfjarigen elke week weer iets anders willen. Ook wat betreft verkleden. Nadat ik het nog een paar keer had gevraagd was het duidelijk, het werd Daphne. Toen het pakje arriveerde was hij buiten zinnen, het was perfect."

Andere moeders vonden de kostuumkeuze echter niet zo perfect. Haar zoontje, in de blogpost tot 'Boo' gedoopt, werd sowieso al wat onzekerder voor het feestje, hij was bang dat mensen hem uit zouden lachen om zijn pakje.

Op de grote dag kregen Boo en zijn moeder commentaar van twee andere moeders die in shock zijn over de kostuumkeuze en zich hardop afvragen of het kind er zelf om vroeg. Een derde moeder voegt zich bij de anderen en vertelt de moeder van Boo dat ze het had moeten verbieden omdat kinderen zo gemeen tegen elkaar kunnen zijn. Straks was hij nog gepest of uitgelachen. Haar reactie daarop: "De enige mensen die een probleem met het kostuum leken te hebben, waren de moeders".

Op haar blog schrijft de moeder van Boo dat iedereen die denkt dat vrouwelijke kostuums tijdens Halloween dragen kinderen homo maakt, gek is. Ten tweede, zegt ze, "als mijn zoon homo is, prima. Ik zal niet minder van mijn zoon houden. En ten derde, ik ben toch ook niet bang dat jouw zoon daadwerkelijk als ninja zal opgroeien? Dus laat me met rust."

Lees de rest van het ontroerende relaas van deze moeder hier.


CF