De EO en Maik de Boer, is dat wel een goede combinatie?
Ja, dat is het zeker. Ze hebben voor mij gekozen omdat ze me een aangenaam persoon vinden en omdat ik na al die jaren ook wel weet hoe het maken van televisie werkt. Ik ga in de jury van Korenslag vooral op de uitstraling en styling van de kandidaten letten, dus ik pas goed bij dit programma. Daar ligt mijn deskundigheid. We hebben gisteren de eerste opnamedag gehad en het was een warm bad.

Maar de EO is de afgelopen jaren niet alleen maar positief in het nieuws geweest ten opzichte van homo’s.
Ik merk zelf dat ze vooral kijken naar hoe ik als mens ben. Ik denk niet dat ze geïnteresseerd zijn naar wat ik in bed doe, en dat geldt andersom ook. Daarnaast ben ik geen homo van beroep. In Nederland wordt altijd zo snel uitgegaan van vooroordelen. Arie Boomsma vind ik sowieso beter passen bij BNN of de KRO dan bij de EO. Dat Manuel Venderbos niet mee mocht varen tijdens de Gay Pride vind ik niet vreemd. De media zorgen ervoor dat de vooroordelen die door 1% van de gay scene worden veroorzaakt, bevestigd worden. Laten we eerlijk zijn, een Gay Pride is natuurlijk niet zoals de meeste gays leven of over straat gaan. Het is jammer dat Gay Pride nog steeds nodig is voor de homo-emancipatie!

Je gaat bij Korenslag de styling en uitstraling beoordelen, maar heb je ook iets met zang?
Ik heb vroeger in een jongenskoor gezeten, dat op orgel begeleid werd door mijn vader. Ik ging toen ik in de U.S. woonde stiekem naar kerken in de zwarte gemeenschap omdat ik fan ben van gospel. Verder heb ik niet heel veel verstand van zang. Ik zal vooral mijn gevoel laten spreken en ik denk dat dat juist goed is. Het kan een brug slaan met het publiek.

Korenslag is zaterdag 13 november om 19.55 voor het eerst op tv te zien. Naast Maik de Boer bestaat de jury uit André Bijleveld en Janke Dekker. De finale is te zien op 1 januari 2011.

KS

Lees ook:
» Maik de Boer naar de EO (18) reacties
» Can You Feel iT? laat tijden herleven (20) reacties
» L'Homo 2: de presentatie! (34) reacties
» Bij de boekpresentatie van Gordon (19) reacties