In het interview stelt Cunningham, schrijver van onder andere boeken als The Hours en het aangrijpende A Home at the End of the World, dat een vraag als 'ben je homo, hetero of biseksueel?' hopeloos is omdat je dan op een onjuiste manier onderscheid maakt. De auteur heeft in eerdere interviews al meerdere keren verteld dat hij het vervelend vindt om het etiket 'homoseksuele schrijver' opgeplakt te krijgen, ondanks dat hij dit is en homoseksualiteit een belangrijk thema in zijn werk is.

In het interview, naar aanleiding van zijn nieuwe novelle 'Bij het vallen van de avond', zegt Cunningham dat zijn nieuwe boek naast verkenning van seksuele complexiteit een kritische beschouwing van hedendaagse kunst is. "Aan de ene kant ben ik gek op kunstenaars, maar ik voel me wel vaak onderschat”, zegt Cunningham. „Ik vind dat de moderne kunst momenteel in een minder goede fase zit. Vooral jonge kunstenaars zijn erg bezig met het bereiken van een effect voor een groot publiek, door te shockeren of commentaar te geven. Zo’n schedel met diamanten van Damien Hirst: er zijn talloze artikelen over geschreven, maar ik weet nog steeds niet wat hij eigenlijk bedoelt."

Lees het gehele interview hier.

Geen zin om het interview of het boek te lezen? Waag je vooral eens aan een van de verfilmingen. Kijk hieronder de trailer van het ontroerende A Home at the End of the World.
CF