De eigenaar van homo-uitgaansgelegenheid De Melodybar, waar het Hoerenbal 27 november zal plaatsvinden, zei eerder deze week dat de gemeente Schiedam het feest wou verbieden omdat het prostitutie zou verheerlijken.

De gemeente laat weten inderdaad problemen te hebben met de naam. 'Het woord hoer wordt vaak gebruikt als scheldwoord. De burgemeester wenst dat wij op een respectabele manier omgaan met diegene die het prostitutieberoep uitoefenen', aldus de zegsman van de gemeente Schiedam.

De Melodybar bevindt zich op een locatie die volgens de burgemeester kampt met veel overlast en verloedering. "Een suggestie van prostitutie-activiteiten in het café draagt niet bij aan een verbetering van de situatie", aldus de gemeente.

De gemeente heeft aan Jeroen van Prooijen, eigenaar van De Melodybar, gevraagd om de naam Hoerenbal te veranderen. Van Prooijen is dit niet van plan, liet hij maandagavond in een reactie weten. "Het Hoerenbal is een traditie die jaarlijks in elk Nederlands homocafé terugkeert", aldus Van Prooijen. "Het is gewoon een leuke verkleedpartij. Het heeft niets te maken met prostitutie en/of seks."

RB