Onkemetsu Pule, 26, en Lawrence Kwataka, 24, hebben elkaar 10 maanden geleden ontmoet via de dating-pagina van hun lokale krant, The Voice. Familieleden zijn inmiddels van de relatie op de hoogte.

Op homoseksualiteit staat een gevangenisstraf in Botswana, maar de dames wilden een voorbeeld zijn voor andere homo's en lesbiennes in dat land.  "We hebben niets te verbergen. Mensen moeten weten dat homoseksualiteit bestaat. We willen dezelfde rechten als hetero's. Zolang dat niet zo is, zullen mensen blijven staren en gniffelen als ze ons samen zien," aldus Pule.

Eerder deze maand stemde de regering van Botswana voor het verwijderen van seksuele geaardheid op een lijst die minderheden moet beschermen tegen de doodstraf, deze was middels een VN-resolutie opgesteld. Maar er is ook wat beter nieuws uit Botswana. De voormalige president Festus Mogae riep op om homoseksualiteit legaal te maken en onder zijn leiding en die van de huidige president Ian Khama is niemand gearresteerd wegens zijn of haar geaardheid in de laatste 3 jaar.

AN