Het slachtoffer (77) werd in oktober 2006 in Lierop doodgestoken. De autosleutel en papieren van zijn Lexus en zijn portemonnee met inhoud die hij bij zich droeg waren verdwenen.

Er is onder meer dna-materiaal van de verdachte op de kleding van het slachtoffer gevonden. Ook verklaarde een getuige dat de verdachte hem de avond nadat het slachtoffer was gedood een Lexus heeft aangeboden.

W. (46) geeft toe de homo-ontmoetingsplaats bezocht te hebben op de dag van het misdrijf, en sluit niet uit seks met het slachtoffer te hebben gehad. Dat zou ook de aanwezigheid van zijn dna op de broek van de omgekomen Eindhovenaar verklaren. De verdachte ontkent nog steeds het slachtoffer te hebben omgebracht.

Doodslag op moeder

De rechtbank veroordeelde de dader eerder tot 13 jaar gevangenisstraf en tbs. Het OM had toen 15 jaar en tbs geëist. Justitie eist nu in hoger beroep een jaar meer.

De officier van justitie zegt dat nu zwaarder wordt meegewogen dat de man uit Mierlo in 2000 al is veroordeeld voor doodslag op zijn moeder.

De uitspraak wordt naar verwachting op 20 december gedaan.

CF/NOS

Lees ook:
» Zaak Lierop opgelost (8) reacties
» Verdachte homo-moordzaak vast (Upd) (6) reacties