Meer dan één incident per dag
In 2009 waren er 371 meldingen van homogerelateerde incidenten in Amsterdam, waarvan in 82 gevallen sprake was van fysiek geweld. In een onderzoek gaf ruim 70 procent van de ondervraagde homoseksuelen aan dat ze wel eens te maken hebben gehad met discriminatie of geweld. Het politiekorps Amsterdam-Amstelland neemt deze cijfers zeer serieus en doet er alles aan om anti-homogeweld te bestrijden. Omdat slachtoffers vaak geen aangifte doen, staat de politie regelmatig machteloos. Mede om de bereidheid tot aangifte te verbeteren is het homonetwerk Roze in Blauw opgericht.Roze in Blauw
Roze in Blauw is het eigen homonetwerk van de Amsterdamse politie. Dit netwerk behartigt de belangen van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transseksuelen binnen en buiten de politie. De groep werkt samen met organisaties als het COC en het Bureau Discriminatiezaken en zorgde er onder andere voor dat elk Amsterdams wijkteam nu een contactpersoon heeft bij wie slachtoffers van anti-homogeweld terechtkunnen. Ook introduceerden zij een speciaal telefoonnummer voor melding en aangifte van hatecrime. Medewerkers van Roze in Blauw zijn onder meer aanwezig bij de Gay Pride. Ze bieden een luisterend oor, kunnen doorverwijzen of bemiddelen bij het doen van aangifte.Agent, een baan voor jou?
Wil jij eraan bijdragen dat iedereen in Amsterdam veilig zichzelf kan zijn, ongeacht zijn of haar geaardheid? Dan is politieagent een baan voor jou. Het politiekorps Amsterdam-Amstelland is een diverse organisatie waar iedereen hecht samenwerkt. Ongeacht zijn of haar seksuele voorkeur, afkomst of leeftijd. Het werk is afwisselend en geen dag is hetzelfde. Maar bovenal is het enorm bevredigend werk. Als agent kun je echt iets bijdragen aan de veiligheid in de stad. Meer weten? Kijk dan op politiewerk.nl of sms AGENT naar 4242.