De 20-jarige maakte eind juni een afspraak. Toen hij daar verscheen werd hij volgens zijn verklaring door de jongens opgewacht. Ze dwongen hem zijn identiteit en adresgegevens te geven. Vervolgens begonnen ze hem in de maanden erna af te persen. De Bergenaar moest steeds weer geld aan ze geven. Volgens politiewoordvoerder Inge Rijgersberg zag de man uiteindelijk geen andere uitweg dan aangifte te doen bij de politie.

Die hield dinsdag de twee jongens in hun woningen aan. Ze zitten inmiddels vast voor nader onderzoek. De 16-jarige verzette zich bij zijn arrestatie met geweld. Volgens de politie probeerde hij zich los te rukken van de agenten.

De aanhouding van het tweetal staat volgens Rijgersberg los van de afpersing van homo's eerder dit jaar door een aantal jongeren uit Bergen op Zoom. Ook toen ging het om afspraakjes die via internet werden gemaakt.

Die zaak kwam aan het rollen nadat een man was gedwongen geld te pinnen. Tientallen homo's zouden zijn afgeperst, uiteindelijk melden zich er maar vijf bij de politie van wie er twee daadwerkelijk aangifte deden.

CF/BN De Stem