The Kids Are All Right gaat over een ongebruikelijk familieverhaal. Nic (Annette Bening) en Jules (Julianne Moore) zijn de twee moeders van de tieners Joni (Mia Wasikowska) en Laser (Josh Hutcherson). Joni vraagt haar jongere broer haar te helpen in de zoektocht naar hun gemeenschappelijke donorvader. Dat is Paul (Mark Ruffalo), hij is de eigenaar van een restaurant en een scruffy levensgenieter. Door zijn onbevangen levenshouding zet hij het leven van dit originele gezin behoorlijk op z’n kop, hij botst vooral heel erg met de stijve en strenge Nic.

De leukste rollen zijn weggelegd voor de kinderen, de schattige Josh Hutcherson speelt een onbevooroordeelde masculiene sportjongen die helemaal okay is met de seksualiteit en relatie van zijn twee moeders. En Mia Wasikowska is erg fijn in haar rol van Joni, haar scenes met de oversekste vriendin Sasha (Zosia Mamet) zijn erg hilarisch en puberaal.Het klinkt als een sprookje, Julianne Moore en Annette Bening als een lesbisch stel met twee door donorzaad verwekte kinderen. En dat is het in wezen ook, op papier klinkt deze film beter dan hij in werkelijkheid is. Dat Moore en Bening begaafde actrices staan staat buiten kijf, maar de chemie tussen Moore en Bening is simpelweg niet genoeg. En dat terwijl Moore nog een zinderende lesbische chemie had met Amanda Seyfried in de film Chloe. Maar misschien is dat wel wat het is als je samenwoont en kinderen hebt, dat is misschien gewoon wel saai.

Tekst: Evert Groot

Winnen!
In samenwerking met A-Film mag Gay.nl 5x2 kaartjes voor The Kids Are All Right verloten! Mail naar win@gay.nl o.v.v. 'Kids'. Vergeet vooral niet je profielnaam en volledige postadres mee te sturen!

Let op: Goldmembers krijgen voorrang! Nog geen Goldmember? Klik hier voor info!