En eerlijk is eerlijk, diverse mensen doen een poging om mij die besneeuwde afgrond in te krijgen. Afgelopen weekend bevuilde ze mijn Facebook met een shitload aan foto’s van afgrijselijke surprises. Van die noeste stukjes handwerk waar je bij moet zijn om het te waarderen. Bijna net zo erg als mensen die ergens eten en foto’s gaan zitten maken van het eten. En nog erger, mensen die daar op reageren met: ”Zo dat ziet er lekker uit”.

En dat is wat ik deze kerst weer verwacht, foto’s van bomen en kerstdiners.

Zes gangen vol trotse werkethiek van mensen die fotogeniek hun prefab AH carpacchio hebben opgeleukt met pijnboompitten, FOTO! Of een dressage van lintpasta met verse rucola waar we dan een ziltig zalmmootje mooi overheen hebben lopen leggen. Dat doen we anders nooit dus FOTO! En dan de boom zonder kadootjes en dan de boom met kadootjes. Mensen het wordt weer een feestje waarbij geen tijd is voor een gesprek want iedereen is het toetje aan het uploaden.

En serieus, dat zou mij normaal bij voorbaat al mijn piek en mijn ballen doen opvreten van ellende avant la lettre.

Maar dit jaar niet, want dit jaar heb ik besloten dat ik een irritant positief kreng ga worden. En ik word geholpen, want oh wat hebben andere mensen het kut en worden we ruim voor kerst overspoeld met kleine drama’s en worst case scenario’s die elk persoonlijk mini-leed doen smelten voor de spreekwoordelijke zon.

Martin Jol zit er ontslagen bij, opper-wikileaker Assange vraagt zich af of hij de kerst wel haalt, Sven Kramer zal niet schaatsen, Suarez staat op non-actief en voormalig winnaar Henk Angenent is uitgeloot voor een eventuele elfstedentocht. Wat een ellende! Heerlijk!

En als klap op de onvermijdelijke vuurpijl moeten alle fans van The Bold & the Beautiful die tientallen jaren hebben geinvesteerd in het wel en wee van de familie Forrester het vanaf 22 december voorgoed zonder die serie doen. Met dat soort wereldleed in mijn achterhoofd moet ik duidelijk niet zeiken want dan heb ik het zo slecht nog niet.

En dus gaat van het weekend mijn boom op een tafeltje in de huiskamer, zet ik vanaf nu dagelijks een keertje “All I want for Christmas is you” op en maak ik deze kerst een foto van elke gang van elk kerstdiner wat ik voor mijn kiezen krijg. Merry feestdagen allemaal en... We facebooken!