"Mijn geaardheid blijft één van de belangrijkste gespreksonderwerpen, waar ik ook ga. Maar het is goed, het deert me niet zo. Als ik in het buitenland ben, vragen mensen mij meestal waarom er zoveel over gesproken wordt in de Verenigde Staten", antwoordde Adam, "en dat is normaal, want er zijn maar zeer weinig openlijk homoseksuele kunstenaars bij ons. Maar ik wil niet dat mijn geaardheid mijn muziek zal gaan overschaduwen. En dit komt dan vooral door de media, omdat zij de neiging hebben om dit onderwerp tot een grote sensatie te maken"

Wanneer hem gevraagd werd naar het winst trekken uit zijn coming out door het schrijven van een lied genaamd Aftermath, antwoordde Adam het volgende:

"Pop is zo ontzettend commercieel dat wanneer er een onderwerp is wat je op een eerlijke manier kunt steunen je deze kans zeker moet aanpakken. Het is erg leuk om in staat te zijn iets van betekenis te kunnen doen. Ook al is het slechts een eenvoudig popliedje dat de intentie heeft om mensen zichzelf te laten accepteren hoe ze zijn."

En hij vervolgt:

Als ik de kans krijg te blijven werken in deze muziekindustrie zal het niet meer nodig zijn te praten over mijn geaardheid, omdat er al over gesproken is. Wat kunnen ze nog meer zeggen?"

RB / Perez Hilton