Vincent van Dijk sliep een jaar lang afwisselend in hostels, morsige budgethotels, maar ook in de luxe suites van vijfsterrenhotels. De meeste hotels stelden een bed ter beschikking en bij de hotels die niet mee wilden doen aan het project boekte hij zelf een kamer.

Amsterdam Slaapt
Volgend jaar verschijnt een boek met al zijn persoonlijke ervaringen. Verhalen over de hotels, de overnachtingen en hoe het is om een jaar lang rond te zwerven zonder vaste verblijfplaats, met als enige bezit een koffer. Het wordt een bewerking van de belevenissen die hij dagelijks publiceerde op de weblog AmsterdamSlaapt.nl.

THE SUITE
De kamer waarin Vincent van Dijk de laatste nacht doorbrengt is THE SUITE, een suite van 485 m2 met twee ruime lounges en twee slaapvertrekken met aansluitend twee badkamers. In deze suite overnachten normaliter staatshoofden, bekende entertainers en andere welgestelden. THE SUITE heeft een panoramisch uitzicht op de stad en het vuurwerk. De suite wordt normaal verhuurd voor 12.500 euro per nacht.

Japanse bingo
Na het hectische hoteljaar 2010 start Vincent van Dijk op ZEN wijze het nieuwe jaar 2011. Op de eerste dag van dit nieuwe jaar viert hij in Hotel Okura het nieuwe jaar op typisch Japanse wijze, waarbij traditiegetrouw een Japanse mochi wordt geslagen en bingo wordt gespeeld voor in Europa wonende Japanse families. Ook zal hij door de enige niet-Japanse Shinto-meester van de wereld ingezegend worden voor het nieuwe jaar middels een exclusieve Nieuwjaarsceremonie.

Gay.nl interviewde Van Dijk onlangs. Dit interview lees je hier.

Foto: Okura Hotel Amsterdam

Lees ook:
» Slapen tussen poppers en anaaldouches (22) reacties