“Blatter ontzegt homo’s basale rechten, door eerst de organisatie van het WK 2022 aan het streng islamitische Qatar te gunnen en daarna te roepen dat ze zich in dat land dan maar van seks moeten onthouden”, aldus PVV-Kamerlid Richard de Mos. “Echt een grote schande, een klap voor de homo-emancipatie wereldwijd! Ik ga de sportminister oproepen om opheldering te vragen aan FIFA-baas Blatter.”

De Mos heeft de volgende vragen ingediend:
1) Bent u bekend met het bericht: “Blatter: homo’s moeten zich in Qatar maar onthouden van seks” (www.vk.nl, 13-12-2010)?
2) Bent u het met de PVV eens, dat FIFA-baas Blatter, door te roepen dat “homo’s zich in Qatar dan maar moeten onthouden van seks” om lange gevangenisstraffen te ontlopen, op grove wijze de rechten voor homo’s schaadt? Zo neen, waarom niet?
3) Bent u bereid om Blatter, eventueel via de KNVB, om opheldering te vragen m.b.t. zijn uitspraken over homo’s? Zo neen, waarom niet?


Update: De Mos wil dat de regering er bij de KNVB op aandringt om stelling tegen Blatter te nemen. Volgens De Mos heeft Blatter zijn krediet verspeeld na de 'geur van corruptie en omkoping' en vanwege zijn recente uitspraak over homo's in Qatar.

Lees ook:
» Blatter: 'Geen homoseks in Qatar' (30) reacties