Het ging om een huwelijk tussen homo's en lesbiennes. De vlucht was het eindpunt van de campagne Love is in the Air. Meer dan 300 koppels streden om de hoofdprijs: te boek staan als het eerste homokoppel ooit dat in de lucht trouwde

De twee uitverkorenen zijn de Aleksandar Mijatovic en Shantu Bhattacherjee. Zij wonnen met 81.640 stemmen. Dit bereikten ze door een doeltreffende social media campagne voeren. Aleksandar en Shantu werden daardoor het eerste paar van hetzelfde geslacht dat trouwde in de lucht. Dit unieke homohuwelijk vond plaats op 7.000 meter hoogte boven Borlänge in Zweden, ongeveer 15 minuten na opstijgen. Enkele minuten later werd het Poolse echtpaar Ewa Tomaszewicz en Gosia RawiÅ„ska het eerste lesbische koppel dat trouwde inde lucht.

Uitermate trots
“We zijn uitermate trots dat we de eerste luchtvaartmaatschappij zijn die een homohuwelijk in de lucht organiseerde. Als nationale luchtvaartmaatschappij van drie van ’s werelds meest progressieve landen, die als een van de eersten het homohuwelijk legaliseerden, vonden wij het volkomen natuurlijk om ook hiermee de eerste te zijn”, zegt Anders Lindström, PR directeur van Scandinavian Airlines.

CF/SAS