House of boys speelt zich af in een homotheater annex bar in Amsterdam, ten tijde van de AIDS-revolutie. Frank, een jonge homo uit Luxemburg, vertrekt naar Amsterdam om daar een carrière als danser te beginnen. De intro van de film wekt de indruk dat de “live fast, die young” levensstijl van deze jonge homo centraal staat. Niets is echter minder waar.De film neemt namelijk een onverwachte wending wanneer Frank verliefd wordt op zijn kamergenoot Jake. Er ontstaat een intense liefdesrelatie tussen hen, totdat Jake tijdens een privéshow flauwvalt. Nader onderzoek in het ziekenhuis wijst uit dat hij AIDS heeft. Frank besluit om voor Jake te zorgen.
In het derde deel van de film staat Jake’s fysieke aftakeling centraal. Dit leidt tot confronterende, bijna onsmakelijke beelden.

House of boys is vooral vanwege het shockerende effect een echte aanrader om de jongere generatie homo’s bewuster te laten worden van de gevaren van AIDS en het hiv-virus. Benieuwd geworden naar House of Boys? Vanaf 21 december is de film op dvd te koop en via minder legale kanalen te verkrijgen. Kijk hieronder de (Duitse) trailer:Tekst: Ted Pouls