Ook al was de zaal niet afgeladen vol bij deze eerste editie van de Red Light Christmas, gezelligheid ontbrak totaal niet. Het merendeel van de bezoekers had zich keurig aan de Red Light-dresscode gehouden; pimps, whores en naughty boys en girls waren volop aanwezig.

Zonder dat de bekende cliché-kerstnummers werden gedraaid (All I Want For Christmas kwam slechts éénmaal uit de boxen, de heren van Wham! bleven thuis met hun Last Christmas) werd er toch een fantastische kerstsfeer gecreëerd door middel van een setting die ergens tussen de Moulin Rouge en Kerstmis lag en om het hoerige effect te versterken schalden Lady Gaga's Christmas Tree en Rupaul's All I Want For Christmas uit de luidsprekers.

Vanwege de dresscode mocht een verkiezing niet ontbreken en dit keer werd verkozen wie het most gorgeous red light costume bij elkaar had gezocht. Er werden drie prijzen weggegeven, waarvan de hoofdprijs (een pakket vol chocolade, massagebenodigdheden, glijmiddel, condooms en andere gadgets) ging naar een jongeman die zich onder andere in een kilt (traditioneel gedragen!) had gehesen.

Het COC gaat meer feesten organiseren in samenwerking met Club G.A.y/The Golden Arm. Na een kort gesprek met één van de organisatoren vanuit het COC bleek dat er alweer hard gewerkt wordt aan een knallende kerst volgend jaar; het thema is zelfs al bekend.

Foto's van deze spetterende christmasparty met een rood tintje zijn zeer binnenkort te bekijken op deze website.

RB