1. Ireen Wüst
De voormalig olympisch kampioene op de 3 km van Turijn en wereldkampioene allround kwam in 2009 uit voor haar geaardheid. Ze heeft een relatie met shorttrackster Sanne van Kerkhof. Tijdens de Olympische spelen van Vancouver wist ze opnieuw een gouden medaille te veroveren, dit keer op de 1500m.  Interessant was het interview dat ze samen met Sven Kramer gaf aan Pauw & Witteman na hun olympische succes. Hierin bleek ook hoe homovriendelijk schaatshunk Sven Kramer is. Vanaf 14.00 2. Johnny Weir 
De flamboyante kunstschaatser was een van de meest besproken Amerikaanse sporters dit jaar tijdens de olympische spelen. De drievoudig Amerikaans kampioen en bronzen medaille winnaar op de wereldkampioenschappen werd zesde in Vancouver, maar stal de harten van de schaatsliefhebbers met een super lange kür. Australische sportcommentatoren vond dat hij een gendertest moest ondergaan en geen goed voorbeeld voor jongens was. Weir zei hierop: "Ik ben trots op mezelf, jongens mogen blij zijn als ze zo worden als ik." Alhoewel hij nooit officieel uit de kast is gekomen, is hij een graag geziene gast op LGBT party's. Hij zegt in zijn dit jaar te verschijnen autobiografie meer duidelijkheid over zijn geaardheid te verschaffen. Wie naar zijn reality show "Be Good Johnny Weir " kijkt of zijn nieuwe single "Dirty Love" beluistert, hoeft niet echt te twijfelen aan wat hij daarin gaat zeggen.

3. Dressuurrijder Edward Gal
Kwam jaren geleden al uit voor zijn homoseksualiteit en was samen met partner/teamgenoot Hans Peter Minderhoud een van de gay sporters op de sportboot tijdens de Canal Parade van 2009. In 2010 won hij een gouden medaille tijdens de wereldkampioenschappen in Lexington, Kentucky. Wellicht wordt hij tijdens de Olympische Spelen van 2012 in Londen wel de nieuwe Anky en wint hij goud voor Nederland.

4. Samantha Stosus
Tennis is van oudsher een sport met vele lesbische kampioenen. Billie Jean King, Martina Navratilova, Jana Novotna en Conchita Martinez wonnen alle vier Wimbledon en zijn alle vier out en proud. Ze hebben een mogelijke opvolgster gevonden in Samantha Stosur uit Australië. Ze speelt al jaren mee in de sub-top, maar sinds twee jaar hoort ze bij de beste 10 speelsters van de wereld. Tijdens Roland Garros van dit jaar haalde de 26-jarige spierbundel zelfs de finale. Die werd verloren tegen de Italiaanse Francesca Schiavone, maar door overwinningen op Justine Henin en Serena Williams bleek maar weer eens dat iedereen rekening met Stosur moet houden in de Grandslams.

5. Matthew Mitcham
Australische schoonspringer Matthew Mitcham kwam in 2008 voor zijn geaardheid uit en won in Peking tijdens de Olympische spelen verrassend goud op het 10m platform. Hij was maar een van de elf openlijk homoseksuele atleten tijdens die spelen in China, maar maakte met zijn glimlach en uitnodigende persoonlijkheid een onvergetelijke indruk. In 2010 was hij uithangbord van de Gay Games in Keulen en won hij zilver tijdens de Commonwealth Games.

AN