Met 46% van de stemmen was de nieuwe Queen of Pop ook in 2010 het homo-icoon voor Nederlandse homo’s en lesbiennes. De zangeres gaf in 2010 drie concerten op Nederlandse bodem en kwam voortdurend in het nieuws met uitspraken tegen homofobie. Lady Gaga is een prominente voorvechter voor homorechten. Haar nieuwe album dat in mei 2011 verschijnt, gaat ‘Born This Way’ heten, ook een verwijzing naar homoseksualiteit.

Arie Boomsma
KRO-presentator Arie Boomsma werd tweede in de poll. Boomsma ontving bijna een kwart van de stemmen (24%). De presentator ontving in 2010 de Bob Angelo-penning voor zijn inzet voor homo’s, was juryvoorzitter van de Mr Gay-verkiezing en startte met het programma Uit de Kast, waar hij jongeren helpt met hun coming out.

Eindelijk uit de kast
Ricky Martin volgt op de 3e plaats met 14%. De latino-zanger kwam in 2010 uit de kast, nadat al jarenlang geruchten gingen over zijn geaardheid. Erwin Olaf (6%) staat op de vierde plek. De fotograaf organiseerde een groot feest tegen intolerantie. De PvdA-politicus Ahmed Marcouch ontving 5% van de stemmen. Onderaan de lijst vinden we Mr Gay Netherlands 2010 Mischa Germeraad (3%) en party-organisator Diva Mayday (2%).

In totaal werd 9.867 keer op de poll gestemd.

Lees ook:
» Wie is het homo-icoon van 2010? (70) reacties
» Lady Gaga homo-icoon 2009 (60) reacties