Claire Buffie is de eerste Miss in de geschiedenis die zich tijdens haar campagne inzet voor homorechten. Buffie is zelf hetero, maar heeft een lesbische zus. Ze won de New Yorkse verkiezing in 2010 met dezelfde campagne.

Dat het heel anders kan in de wereld van de schoonheidswedstrijden bewees Carrie Prejean in 2009. Met haar opmerking dat zij tegen het homohuwelijk was kreeg ze zowel veel commentaar als fans. Ze werd de lieveling van christelijk Amerika, tot haar sekstape verscheen. Een van de deelneemsters aan Miss California van dit jaar zei zelfs dat God homo's dood wilde hebben. Omdat het zo in de bijbel stond.

Buffie, die ontwerpster en fotografe is, vertelde New York Daily News. "De reden dat ik zo'n fanatieke bondgenoot van homo's ben, is omdat ik familie en veel vrienden heb in de homowereld. Mijn huisgenoot is ook gay en ik wil niet dat de mensen waar ik zoveel om geef, worden behandeld als tweederangs-burgers." Ze voegde er aan toe dat ze zich zorgen maakt over jonge homo's die gepest worden en zich soms zelfs van het leven beroven.

De verkiezingen worden op 15 januari gehouden in Las Vegas.