De Jos Brink Prijs wordt toegekend aan een persoon, groep of instelling die een bijdrage levert of heeft geleverd aan de sociale acceptatie van homoseksuelen in de Nederlandse samenleving en daarmee aan homo-emancipatie. Deze staatsprijs is vernoemd naar Jos Brink (1942-2007) die zich op diverse manieren heeft ingezet voor de acceptatie van homoseksualiteit. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 10.000 euro en een kunstvoorwerp.

De Aanmoedigingsprijs voor homo-emancipatie is een aanmoediging voor een persoon, groep of instelling zich op inspirerende wijze veelbelovend inzet of recent ingezet heeft voor het homo-emancipatieproces. Bijvoorbeeld door het initiëren van een baanbrekend initiatief, door een inspirerend voorbeeld te zijn of door een bijzonder of veelbelovend resultaat bereikt te hebben. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 1.000 euro.

De jury bestaat uit Wim van de Camp (voorzitter), Sonja Barend, Erwin Olaf, Claudia de Breij en Sophie Hilbrand.

Je kunt iemand voordragen door het voordrachtformulier in te vullen en dit per post of per mail op te sturen naar het secretariaat van de jury. Voordrachten kunnen ingestuurd worden tot 1 maart 2011.

Besloten wie u wilt voordragen? Kijk hier hoe het verder werkt.

Bron: COC