Anthony Filho, de plaatselijke politiechef, vertelde dat de broers, 18 en 21, deze week toegaven de moord gepland te hebben. Volgens de broers was hun vader een gewelddadige man die teveel dronk en hun homoseksualiteit niet accepteerde.

Een buurman werd eveneens ondervraagd over het helpen graven van een gat in de grond. De man vertelde kennissen over wat er was gebeurd waarna de broers de moord opbiechtten aan een oom die vervolgens de politie belde.

De broers gaven hun vader een hogere dosis van zijn slaapmiddel dan normaal, voordat hij levend werd begraven. Een autopsie bevestigde dat het slachtoffer door verstikking om het leven is gekomen.

De politie onderzoekt of de rol van de vader als hoofd van een lokale religieuze organisatie een motief voor de moord kan zijn. Autoriteiten vermoeden dat ze vochten over het leiderschap van de congregatie en dat de zoons hem daarom om het leven hebben gebracht. " We denken dat dit meer was dan alleen ruzies om de geaardheid van de zonen," aldus Filho.

AN