De gewraakte passage klinkt als volgt: "Zie je die kleine flikker met de oorbel en de make-up/ Ja maat, dat is zijn eigen haar/Die kleine flikker heeft zijn eigen vliegtuig/Die kleine flikker is een miljonair."

Een luisteraar van een radio station in St. John vond het liedje uiterst beledigend voor homo's en diende een klacht in toen het in februari van het vorige jaar werd gespeeld.

De Canadian Broadcasts Standards Council heeft deze week besloten dat elk radio station dat besluit het liedje te draaien, het woord flikker moet vervangen of wegpiepen. Er zijn latere versies van het liedje waar het woord "faggot" door "mother" is vervangen.

Kort nadat het liedje werd uitgebracht liet Mark Knopfler, die het samen met Sting schreef, aan tijdschrift Rolling Stone weten dat homo's erover geklaagd hadden. Hij zei: "Ik heb een klacht ontvangen van een redacteur van een homotijdschrift in Londen die de tekst niet vond kunnen. Ik ben er zelf tweeledig over. Het lied is geschreven met een idioot als hoofdpersoon die alleen aan geld denkt. Maar ik weet niet of het een goed idee is om een liedje vanuit iemand anders te schrijven."

AN