Peter en Hazelmary Bull weigerden partners Martyn Hall en Steven Preddy een tweepersoonskamer in hun Bed& Breakfast in de kustplaats Cornwall, met als reden dat de overnachting een belediging voor hun geloof zou zijn. Hall en Preddy hadden een kamer geboekt via de telefoon, maar eenmaal gearriveerd werd deze hen dus geweigerd. De Bull's weigeren overigens iedereen die niet getrouwd is een kamer samen, ze zijn tegen seks voor het huwelijk. Volgens de Bull's had de weigering dan ook niets met de seksuele geaardheid van de mannen te maken, maar alles met seks in het algemeen. Op hun website was te lezen dat alleen getrouwde heteroseksuele koppels welkom waren in de B&B. 

Volgens de rechter brak het koppel echter de wet door de mannen een tweepersoonskamer te weigeren. Preddy: " We zijn blij dat de rechter heeft bevestigd wat we al langer wisten. Onder deze omstandigheden heeft een geregistreerd partnerschap dezelfde status als een huwelijk tussen man en vrouw. Ongeacht iemand's persoonlijke religieuze ideeën is de wet nog altijd superieur."

De kosten van de rechtszaak werd voor de mannen betaald door de Equality and Human Rights Commission. De Bull's werden bijgestaan door het Christian Institute. Preddy en Hall kregen een schadevergoeding van elk 1800 pond toegewezen. Het echtpaar Bull gaat in hoger beroep en zegt al genoeg geld te hebben ontvangen van mede-christenen om  eventuele schadevergoedingen te kunnen betalen.

AN