Man tot Man wil je mening horen! Hoe denk jij dat andere homomannen denken over hiv, soa en veilige seks? Ga snel naar Facebook en discussieer mee! Kijk meteen even in de agenda voor een discussiebijeenkomst bij jou in de buurt.

Hoe denk jij dat andere homomannen denken over veilige seks? Met de campagne Fags & Fiction wil Man tot Man op Facebook de dialoog starten rond opvattingen en normen over hiv, soa en veilige seks in de homogemeenschap. Schorer en GGD Amsterdam hebben hiervoor in 2010 onderzoek gedaan naar het denken en doen van mannen op uiteenlopende ontmoetingsplekken zoals sauna’s, cafés, darkrooms, banen en jongerenfeesten. Ook is via homodating- en chatsites geënquêteerd. Meer dan tweeduizend mannen hebben de vragenlijst ingevuld.

Uit eerder onderzoek bleek al dat ideeën en opvattingen over de geldende norm op een locatie individueel seksueel gedrag beïnvloedt. Schorer en GGD Amsterdam wilden weten of dat op homo-ontmoetingsplekken in Nederland ook zo is. De uitkomsten van het onderzoek worden via de Man tot Manpagina op Facebook en via debatten 'teruggeven' aan de community. Door aan de onderzoeksresultaten stellingen te koppelen, willen we homomannen prikkelen om na te denken over veilige seks.

Facebook
Zit je op Facebook? Reageer dan op de uitkomsten en stellingen van het Man tot Man-onderzoek op het Prikbord of ga met elkaar in gesprek op het Forum. Man tot Man plaatst iedere week nieuwe stellingen.

Debat
Naast de discussie op Facebook faciliteert Schorer op verschillende locaties in het land debatten. De eerste discussiebijeenkomst is op zaterdagmiddag 29 januari in café BOVEN @ Rob Flagship Store in Amsterdam.

Campagne
Fags & Fiction is een campagne van Schorer [http://www.schorer.nl/], het Nederlands instituut voor homoseksualiteit, gezondheid en welzijn, in samenwerking met GGD Amsterdam en GGD Rotterdam-Rijnmond. Het project wordt gefinancierd door het Aids Fonds.