In het artikel wordt verontrust gesproken over het gebrek aan roze in Amsterdam en wordt de vraag 'hoe krijgen we Amsterdam weer roze?' gesteld. De schrijver lijkt open te staan voor elke suggestie: "Zonder persoonlijk te worden: heeft u nog ideeen? Mail ze mij direct, want ze zitten er daar om te springen!"

De auteur schaart zich achter politieke partijen VVD en PvdA, die Amsterdam weer leefbaar en leuk willen maken voor Nederlandse homo's en homotoeristen. 

"Ooit was Amsterdam het mekka voor gays, het epicentrum van homotoerisme. Op seksgebied kon je het zo bizar niet verzinnen of je vond het wel in de etalage van Mokum, de best gesorteerde seksshop ter wereld, waar alle smaken ruim voorradig bleken en ook gretig aftrek vonden.

Maar toen de tweede generatie immigranten-jongeren begon te puberen, was het vrolijke vrijfeest snel voorbij. Tot veler schrik grijpt homohaat opnieuw om zich heen, zelfs met grootscheepse evenementen als Gay Pride lijkt deze terugval niet te stuiten.

Sommige Noord-Afrikaanse jongeren lijken apert homo-vijandig. Achterna gezeten door enkele jouwende jonge Marokkanen sloegen de laatste homotoeristen gillend op de vlucht. Geweldsdelicten explodeerden in aantal, veel homobars moesten dicht. Tolerant Amsterdam uit de vakantiefolder bleek op straat het tegendeel. En nu hebben organisatoren van het spraakmakende blotebillenfestival op de grachten ook al ruzie over het belastinggeld dat de gemeente er in wil steken. "

Het artikel eindigt met een oproep:  "Wat nu verder? Hoe krijgen we hier de homovakantiegangers terug? Amsterdam weer als gay reisdoel? Hoe kunnen we onze hoofdstad uitdrukkelijker verkopen als een tolerante speelplaats voor homosexuelen? Willen we dat? Moet de gemeente het voortouw nemen, hier gemeenschapsgeld in steken? Ik kijk al uit naar uw suggesties en ideeen. Mail ze mij direct naar checkpoint@telegraaf.nl "


Het artikel en de reacties erop zijn hier terug te lezen.

CF/Telegraaf