En waarom ook niet? In mijn ogen gaat mode niet over de hipheid van wat je aanhebt, of hoe duur het is of wat de kwaliteit is. Het gaat er voor mij om of je je er lekker in voelt en of het je staat. En die jogging en t-shirt staan me heerlijk al zeg ik het zelf. Stiekem nog sexy ook. Wanneer ik naar de gym loop heb ik zelfs mijn joggingsset aan. Helemaal in Abercrombie gestoken terwijl dat volgens ‘de bladen’ eigenlijk passé en not done is om je zo in het openbaar te vertonen. Maar die hele twee straten durf ik het aan. Dat zou ik vroeger nooit gedurft hebben. Toen huppelde ik op en top gestyled naar school, de stad of feesten.

Eigenlijk jammer dat veel mensen niet gewoon dragen wat heerlijk zit en leuk staat maar zich aanpassen aan de grillen van de modebladen en modewerken. Hoe vaak zie je niet een groep jongens lopen die ALLEMAAL een zwart jack aanhebben met cappuchon met enorme wolvenbontkraag. Ik kan daar zelf niet bij dat je echt als klonen van elkaar door het leven gaat. Ik zal niet zeggen dat ik er nooit aan mee heb gedaan, maar ik zit hier nu om erover te schrijven.

Lekker veilig zal ik eens in de zoveel tijd mijn gal spuwen of handen stukslaan op applaus dat ik geef aan mensen die zich een stijl eigen hebben gemaakt waarvanuit hun persoonlijkheid mooi naar voren komt en daarmee laat zien dat hij of zij zich niet van de wijs laat brengen door voorgeschreven regels op modegebied. Knalgroen met paars KAN volgens de regels niet maar F%^CK de regels en draag wat je wilt! Bont kan ook niet maar is schitterend, dus als het vintage is vind ik dat je dat gewoon moet kunnen dragen.

Twee weken geleden durfde ik eindelijk mijn vintage bontje ook weer uit de kast te halen, het sneeuwde (as you all know) verschrikkelijk. Glad en koud dus daar ging ik: Uggs aan, lekker jeansje, bruin bontjasje (vintage dus nog uit de tijd dat dat spul gewoon van dieren afviel) hermeshandschoentjes en een fijne tas. Ik voelde me goddelijk, mooi, modieus en toch droeg ik heerlijk mijn eigen stijltje... Plots komt er een Melissa/Shirley/Prissilla de hoek om die samen met haar vriendin mij ziet lopen en me hard toeschreeuwt dat ik een dierenbeul ben met mijn jas. Verbouwereerd kijk ik de meiden na terwijl ze hun zwarte cappuchon nog wat verder over het hoofd trekken zodat de coyote hen warm houdt.

Maar genoeg over mij. Wat draag jij?

Maandag 24 januari begint Gay.nl's Next Fashion Icon.