Maar laten we even eerlijk zijn: hoeveel échte sterren met uithoudingsvermogen hebben al die talentenjachten nu echt opgeleverd? Als we kijken naar de afgelopen tien jaar zijn vooral Jim en Jamai, allebei kandidaten uit het eerste seizoen van Idols, bekend gebleven. Niet zozeer als popster, maar vooral als musicalster. Hind deed het aanvankelijk aardig, won allerlei prijzen, maar laat ons tegenwoordig vooral weten dat ze een 'te gek leven' heeft in een reclamespotje voor een huidverzorgingsmerk.

Dan doen ze het in het buitenland toch een stukje beter. Susan Boyle verkocht in de afgelopen 14 maanden wereldwijd 14 miljoen platen (!) en Adam Lambert en Jennifer Hudson (die American Idol niet eens hebben gewonnen) zijn in korte tijd internationaal bekend geworden. In Zweden is men ook aardig bezig. Uit het land dat ons al ABBA, Roxette, Army of Lovers, The Cardigans en prima gehaktballetjes bracht, werd Agnes internationaal bekend met haar singles Release Me en On And On. Maar ook Tove Styrke, die in 2009 de derde plaats won, heeft een bijzonder prettig album gemaakt.
Iemand die ook een nieuw album heeft gemaakt is Patrick Wolf. Zijn vijfde studioalbum Lupercalia komt pas in mei uit, maar voor die tijd is Patrick live te zien in Botanique in Brussel op 1 april en in de Amsterdamse Melkweg op 3 april. Hij zal tijdens deze concerten ook nummers van zijn nieuwe album ten gehore brengen, dat naar verluidt voornamelijk zal gaan over de relatie die de 27-jarige singer/songwriter heeft met zijn verloofde William. De videoclip voor zijn nieuwe single The City is net uitgekomen.
Over videoclips gesproken: modefotograaf Nick Knight heeft een clip gemaakt om hulde te brengen aan de op 11 februari 2010 door zelfmoord om het leven gekomen modeontwerper Alexander McQueen. IJslandse zangeres Björk zong op McQueen's herdenking al het nummer Gloomy Sunday, en heeft nu ook een nummer gemaakt bij de clip van Nick Knight. De clip To Lee, With Love, Nick is hieronder te zien. Björk is op het moment druk bezig met haar volgende muzikale project, dat naar verwachting later dit jaar klaar zal zijn.

Zoals jullie al eerder op Gay.nl hebben kunnen lezen, wordt Kylie Minogue's concert verplaatst van het Gelredome in Arnhem naar de Heineken Music Hall in Amsterdam. Omdat er wat verontruste concertgangers onder dat artikel zich afvroegen of het volledige podium, inclusief de nu al beruchte 'splash zone', wel helemaal in de Heineken Music Hall gaat passen, hebben we even wat telefoontjes gepleegd. Oorspronkelijk leek het podium te groot voor de HMH, waardoor men besloot om het concert in het Gelredome te houden. Naarmate de plannen en tekeningen van het podium steeds definitiever werden, bleek echter dat, als alles goed gaat, het podium ook gewoon in de HMH zou moeten passen. Toen bij de kaartverkoop ook nog eens bleek dat de meeste kaartjes waren verkocht aan concertgangers uit de Randstad, was het een makkelijke beslissing om het concert naar Amsterdam te verplaatsen. Het ontwerp van het podium is op dit moment nog niet 100% definitief, en er wordt vanuit Nederland een vinger aan de pols gehouden om het plaatsen van het podium in de HMH in goede banen te leiden.


Tekening van het Kylie-podium

Tenslotte komen er twee tv-programma's aan die ongetwijfeld weer voor hilariteiten en flink wat bruikbare one-liners gaan zorgen. Allereerst wordt er ein-de-lijk gewerkt aan een derde seizoen van Dames in de Dop. In het eerste seizoen van deze prachtige serie maakten we kennis met Demet ('Ik heb korte metten met jou!'), waar de makers van Koefnoen uiteindelijk hun populaire typetje Nesrin op zouden baseren. En kandidate Sharon Spronk van het tweede seizoen wist talkshow presentator Robert Jensen helaas niet te vertellen hoeveel eieren er in een dozijn zitten. Het is nog niet bekend wanneer het derde seizoen van Dames in de Dop op RTL 5 te zien zal zijn, maar het format zal iets wijzigen waardoor we iedere werkdag een half uur lang van de dames kunnen genieten.

Alsof dat alles nog niet genoeg is, wordt vanaf 17 maart op RTL 5 iedere donderdagavond de serie Echte Meisjes in de Jungle uitgezonden. Dit programma, dat klinkt als een soort Expeditie Robinson maar dan met realitysterren, kreeg een paar weken geleden al wat publiciteit toen bekend werd dat kandidate Ymke tijdens een opdracht in de Surinaamse jungle werd gebeten door een slang. In het programma zullen o.a. Leslie Keijer en Pauline Wingelaar uit Echte Gooische Meisjes, Demet en Anna van Dames in de Dop en nog veel meer reality-sterren te zien zijn.

Dit móest ik er nog even bij zetten:

MartijnT

Lees ook:
» Nieuwe Goldgift: George Michael (4) reacties
» "I don't need to learn music. I'm a singer" (11) reacties
» Filmrecensie: Sint (81) reacties
» 'ik heb vaif feuteus in me honde' (18) reacties
» Halfnaakte hotties op tv! (85) reacties