De 24-jarige Hammer speelt in de film van regisseur Clint Eastwood het vriendje van Hoover, een rol van de twaalf jaar oudere DiCaprio die vorig jaar schitterde in hitfilm Inception.

"Het is niet één zoenscène, het zijn er duizenden" zegt een enthousiaste Hammer tegen de website van entertainmentzender E! De acteur is getrouwd met journaliste Elizabeth Chambers.

De film gaat over het bewogen leven van Hoover, die van 1924 tot aan zijn dood in 1972 directeur was van de FBI. Diverse presidenten wilden hem ontslaan, maar dat bleek door zijn machtige positie onmogelijk.

Persoonsgegevens

Hoover was een ster in chantage en verzamelde persoonsgegevens van alle belangrijke namen en kon hen daarmee onder zijn duim houden. Al in de jaren veertig deden geruchten de ronde dat Hoover zich graag uitdoste als vrouw, maar in de film wordt vooral aandacht besteed aan de homoseksuele kanten van Hoover.

Fans van de twee acteurs moeten nog even wachten op de homo-erotische scènes: J. Edgar verschijnt volgend jaar in de bioscopen.

CF