De film gaat over twee goede vrienden, Marie (Monia Chokri) en Francis (Xavier Dolan). Op een feestje ontmoeten zij de mooie Nicolas (Niels Schneider), Nicolas woont pas net in de stad en wordt gezien als “The New Cool Kid”. Zowel Marie als Francis raken op slag verliefd, hierdoor ontstaat er tussen hen een onderlinge strijd om de liefde van Nicolas. Nicolas speelt hen tegen elkaar uit en geniet hier zichtbaar van.

Het is een ietwat uitgekauwd concept dat een moderne tint krijgt door de Montréalse hipsterscene waar de film zich afspeelt. Deze setting maakt de film dan ook meteen de moeite waard. De kleding en sfeer die de film uitademt zijn werkelijk verbluffend in hun eenvoud. De kleine details die de geoefende filmkijker snel zal opmerken maken de film ook tot een echte aanrader. Zo zijn de drie hoofdrolspelers tijdens bedscenes altijd gerangschikt op seksuele voorkeur (van homo, naar bi, naar hetero). Dit blijkt achteraf niet geheel juist, natuurlijk.

Les Amours Imaginaires is zeker de moeite waard om te kijken. De sfeer van de film overtreft de non-originaliteit van het verhaal ruimschoots. Dat geeft de doorslag.

Benieuwd geworden? Les Amours Imaginaires is nu te zien in de Nederlandse bioscopen.LES AMOURS IMAGINAIRES : BANDE-ANNONCE

Tekst: Ted Pouls