Katie Grand, hoofdredactrice van het tijdschrift Love, lijkt pionier op het gebied van het gebruik maken van verschillende seksen voor verschillende rollen. Zo zette zij onlangs Kate Moss al zoenend met het transseksuele model Lea T op de cover van het blad en heeft het laatste nummer een androgyne thema.

“Ik wilde voor dit nummer iets met transseksuelen doen, maar het moest stijlvol en decadent zijn – vol met mode. We hebben Riccardo Tisci en Marc Jacobs geïnterviewd, die beiden erg geïnteresseerd zijn in transseksuelen en het kleden van mannen in vrouwelijke kleding en andersom.”

Andrej Pejic
Andrej Pejic poseerde en liep al in zowel vrouwen- als mannenkleding en wordt gelabeld als ‘femiman’, een man met vrouwelijke trekjes, in plaats van als transseksueel, zo meldt Vogue.

Een woordvoerder van Storm, het modellenbureau waarbij Pejic is aangesloten, zegt: “Andrej Pejic is onderdeel van de ‘femiman’ trend in de mode. Hij is een van de nieuwe androgyne modellen die prominent aanwezig waren in de laatste paar seizoenen.”

Pejic liep al shows voor onder andere Jean Paul Gaultier, Raf Simmons en Paul Smith.

Bron: Nu.nl