De krant tekent uit de mond van Paul Kgaba, een ‘voormalig homoeseksueel’, op dat Kato mannen uit de brand hielp door hun rekeningen te betalen of ze onderdak te bieden, om ze vervolgens te verleiden en aan te sporen om vrouwen te haten. Volgens Kgaba zou een mislukte versiertruc wel eens de reden van de moord kunnen zijn.

Daarnaast wordt een anonieme ex-minnaar gequote. Deze zegt: “Toen we aan het daten waren, vroeg ik hem om ons samen op hiv te laten testen, nadat ik geruchten had gehoord dat Kato besmet was. Hij weigerde, dat was voor mij een bevestiging.” Een dokter die beweert de dokter van Kato geweest te zijn bevestigt dat Kato sinds december 2008 hiv-positief is.

Hoewel in het artikel ook enkele vrienden van Kato aan het woord komen, die onder andere zeggen dat het een geboren leider was, lijkt het artikel bedoeld om de publieke opinie over Kato te verslechteren en zijn dood als een logisch gevolg van zijn gedrag te laten lijken. Kato werd twee weken geleden vermoord. In oktober 2010 plaatste een Ugandese krant een foto van Kato en een aantal anderen onder de kop ‘Hang Them, they are after our kids, pictures of top 100 homo’s’.

Lees hier het volledige artikel.

KS

Lees ook:
» Man bekent moord homoactivist (19) reacties
» Achtergrond: homo in Oeganda (5) reacties
» Homo-activist Uganda vermoord (22) reacties
» Privacy-recht voor homo's Uganda (8) reacties
» Uganda: verbod op antihomofoto's (0) reacties
» Vervolg haatcampagne Oeganda (14) reacties
» Oegandese krant plaatst namen homo's (43) reacties
» Oeganda: homofobie blijft (48) reacties
» Kijktip: homo in Uganda? (15) reacties
» Ook in Afrika link homofobie/HIV (16) reacties
» Uganda: ontslag voor activiste (9) reacties
» Kijktip: bizar filmpje Oeganda (52) reacties
» Gevaarlijkste landen voor homo's (87) reacties