Hij groeide op in Kopenhagen, waar hij in een filiaal van McDonald’s werkte terwijl hij ‘s avonds laat in de kelder van zijn ouderlijk huis muziek maakte. Dát zag hij als zijn échte werk. Zijn muziek wordt vaak omschreven als een mix van de Bee Gees en Scissor Sisters. In eerste instantie lijken de overeenkomsten vooral te liggen in het feit dat die bands, net als Vinnie Who, veel in een falsetto stem zingen. Toch zijn er meer overeenkomsten; de single Remedy had zó op de soundtrack van Saturday Night Fever gekund en bepaalde melodieën op What You Got Is Mine waren ook te horen op het Night Life album van de Scissor Sisters. Daarnaast zijn er ook wel invloeden van Hercules & Love Affair te horen, vooral in het nummer Accident or Will.

Toch heeft Vinnie Who een eigen, swingende sound. Dat, gecombineerd met een erg androgyne stijl en een leuk, jongensachtig gezicht, zou er zomaar eens voor kunnen zorgen dat hij binnenkort internationaal gaat doorbreken.

Vinnie Who is op 23 februari te zien in Botanique in Brussel, en daarna doet hij zowaar een kleine Nederlandse toernee. Hij staat op 24 februari in Rotown in Rotterdam, de volgende dag in Merleyn in Nijmegen, 26 februari in Ekko in Utrecht en tenslotte op 27 februari in de Amsterdamse Paradiso. Voor het concert in Paradiso kun je via Gay.nl kaartjes winnen!

MartijnT

Winnen!
Zelf kennismaken met Vinnie Who? Gay.nl mag 5x2 kaartjes voor zijn concert op 27 februari in Paradiso in Amsterdam verloten! Mail naar win@gay.nl o.v.v. 'Vinnie'. Vergeet vooral niet je profielnaam en volledige voor- en achternaam mee te sturen!

Let op: Goldmembers krijgen voorrang! Nog geen Goldmember? Klik hier voor info!