Mills ging naar Oeganda om uit te zoeken hoe met de houding van het land tegenover homo's en lesbo's staat. Dit naar aanleiding van alle berichten over de zogenaamde jacht op homo's die daar gaande is en de doodstraf die president Museveni wil invoeren voor homo's.

"Er zijn daar dokters die zeggen je te kunnen genezen van je homoseksualiteit. Uiteindelijk ging het natuurlijk alleen maar om geld. De dokter zei allemaal rare dingen tegen me. Hij zei bijvoorbeeld 'Je bent heel ziek, je moet nu een koe gaan kopen en dan gaan we jouw geest in haar lichaam stoppen'. Ik vertelde hem dat hij dan waarschijnlijk met een homokoe zal eindigen." Verder werd Mills ook nog half uitgekleed en besprenkeld met water om vervolgens met een kip gemasseerd te worden. Bekijk hieronder hoe dat in zijn werk ging.

Mills ontdekte ook dat velen in Oeganda geloven dat het land geen homo's en lesbiennes heeft, en dat kinderen denken dat homo's naar scholen trekken om daar kinderen te ronselen. Mills bezocht ook een ondergrondse homo club waar hij zich naar eigen zeggen erg onbehaaglijk voelde.

En zie hier hoe Scott Mills terugkijkt op zijn reis.

CF

Lees ook:
» 'Kato was hiv+ en vrouwenhater’ (10) reacties
» Man bekent moord homoactivist (19) reacties
» Achtergrond: homo in Oeganda (5) reacties
» Homo-activist Uganda vermoord (22) reacties