Er zijn 750.000 niet-heteroseksuele sporters in Nederland. Een groot deel van hen durft niet uit de kast te komen of ervaart problemen in zijn of haar sport. De noodzaak tot verandering wordt ook onderstreept door de recente signalen van onder meer Ron Vlaar (Feyenoord) en Filippo Inzaghi (AC Milan). De Nieuwsuur uitzending van 18 februari jl. gaf het beeld.

Op www.alliantie-gelijkspelen.nl kan voor het eerst iedereen die betrokken is bij de sport (als sporter, trainer, omstander, beleidsmedewerker, clubbestuurder en docent) zelf direct en pragmatisch aan de slag om de sport homovriendelijker te maken. Van concrete acties met leden tot samenwerking met de gemeente of de sportbond. Op korte termijn is voor iedereen winst te behalen. Omdat een homovriendelijk sportklimaat bij draagt aan een betere atmosfeer op verenigingen en ervoor zorgt dat iedereen zichzelf kan zijn.

De Alliantie Gelijkspelen heeft als doel om de emancipatie van homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders in de sport te bewerkstelligen. Partners in de Alliantie Gelijkspelen zijn: NOC*NSF, MOVISIE, De Nederlandse Sport Alliantie, COC Nederland, Stichting Homosport Nederland en de John Blankenstein Foundation.

Bron: Persbericht

Lees ook:
» TV-tip: homo's en voetbal in Nieuwsuur (12) reacties
» Voetballer Ron Vlaar steunt homo's (53) reacties
» Voetballer: "Collega's kom uit de kast!" (39) reacties
» Sportcolumn: homo-zijn in sport, doen! (39) reacties