Rufus Wainwright kreeg zijn dochter samen met Lorca Cohen, dochter van zanger/tekstschrijver Leonard Cohen. Hem kennen we natuurlijk van Hallelujah en Suzanne. De baby zal door drie ouders worden opgevoed. Naast vader en moeder zal ook "deputy dad" Jorn Weisbrodt, Wainwright's partner, een grote rol spelen.

Een jaar geleden sprak de Canadees/Amerikaanse Wainwright al met The Guardian over zijn verlangen om vader te worden. Hij zei toen nog niet te weten hoe of wat, maar bracht wel gelijk de naam van Lorca Cohen naar voren die hem had verteld heel graag moeder te willen worden.

Dochter Viva Katherine is duidelijk vernoemd naar de moeder van Wainwright, folk-zangeres Kate McGarrigle, die begin vorig jaar overleed aan de gevolgen van kanker. De kleine Viva Katherine is natuurlijk vanaf haar geboorte al muziek- royalty met zulke bekende (groot)ouders.

Op zijn website zegt de 37-jarige zanger het volgende: " De kleine engel is blijkbaar gezond, waarschijnlijk gelukkig en overduidelijk heel erg mooi. Vader nummer 1 wil graag iedereen een digitale sigaar aanbieden."

AN
Lees ook:
» Rufus alleen met piano op nieuwe cd (2) reacties
» 'Mijn volgende album wordt als Gaga' (14) reacties
» 'Rapper 50 Cent is gay' (48) reacties
» De 100 Greatest, Gayest Albums (Of All Time) (19) reacties
» Rufus Wainwright pro-homohuwelijk (27) reacties