Mannen vergeven hun partner dus eerder als zij een lesbische affaire is aangegaan, dan wanneer zij is vreemdgegaan met een man. De helft van de mannen gaat door met de relatie als er een andere vrouw in het spel was.

Het onderzoek is opgezet door een psycholoog van de Universiteit van Texas. De onderzoekers vroegen 700 studenten om zich een romantische en seksuele relatie van drie maanden in te beelden. Ze moesten aangeven hoe ze zouden reageren wanneer hun partner vreemd zou gaan.

Sommige deelnemers werd verteld dat hun partner was vreemdgegaan met een man, anderen met een vrouw. Sommigen werd verteld dat hun partner een affaire had met één persoon, anderen met verschillende personen. Daarnaast ging een aantal partners slechts een keer vreemd, terwijl anderen meerdere keren een slippertje maakten.

Homoseksuele affaire

50 procent van de mannen houdt over het algemeen de relatie in stand wanneer hun vriendin vreemdgaat met een vrouw. Wanneer de partner overspel pleegt met een man, gaat 22 procent van de mannen door met de relatie.

Vrouwen zien het anders. Van de deelnemende vrouwen aan het onderzoek blijft 28 procent bij haar partner wanneer hij vreemdging met een andere vrouw, tegenover 21 procent die doorgaat wanneer haar partner een homoseksuele affaire had.

Deze cijfers staan los van het aantal partners waarmee vreemd werd gegaan of de frequentie waarin het gebeurde.

Vaderschap

Mannen voelen zich meer geschaad door het type ontrouw waarbij hun vaderschap of nakomelingen in gevaar komen. Wanneer de partner een lesbische affaire aangaat, zien mannen echter de kans om de liefde te bedrijven met twee vrouwen tegelijk, waardoor hun grote verlangen naar meer partners in vervulling gaat.

Bron: Nu.nl