Op zondag 9 december 2007 schoot de 24 jarige Matthew Murray twee parochianen van de New Life Church in Colorado Springs neer. In de uren daarvoor had hij reeds twee andere mensen vermoord in een Christelijk opleidingscentrum in Arvada en hij was van plan de New Life Church ook te vernietigen. Murray was zwaar bewapend, maar vrijwilligster Assam liet zich niet afschrikken. Ze schoot hem neer, verwondde hem en pinde hem tegen de grond. Hiermee redde ze de levens van vele mede-parochianen. Murray schoot zichzelf vervolgens neer.

We zijn ondertussen in 2011 en Jeanne Assam is na een heftige worsteling met zichzelf uit de kast gekomen. Dezelfde kerk die haar een onderscheiding gaf voor haar heldendaad is niet meer zo content met haar. "Bedankt voor het redden van onze levens, maar we zien je nu liever gaan. We geloven niet in jouw nieuwe levensstijl." Dit werd Assam recentelijk verteld.

De kerk werd om commentaar gevraagd en volgens hen zijn Assam's beweringen niet correct en is ze nog steeds welkom. Maar de New Life Church is dezelfde kerk die pastor Ted Haggard wegstuurde na diens bevestiging van homoseksuele relaties en staat niet bekend als homo-vriendelijk. Dus de opmerking dat ze welkom blijft mag betwijfeld worden.

AN