De 24 jarige wicket keeper van Engeland kwam reeds 5 jaar geleden tegenover zijn familie uit de kast. Vorig jaar vertelde hij het zijn team vlak voor een belangrijk toernooi in Australië en nu dus publiek middels een interview met de Daily Telegraph.

Nadat Davies het nieuws eerst aan zijn coach had verteld, kwamen ze samen overeen dat de rest van het team het ook moest weten. Met de woorden "Steve is homo en wil dat je dat weet, maar het is geen big deal," belden de coach en aanvoerder van het Engelse team ieder teamlid namens Davies.

Volgens Davies reageerde het hele team positief en vertelden ze hem dat hij de juiste beslissing genomen had. Voor Davies viel er een last van zijn schouders. Hij kon nooit genieten van reizen met het team omdat hij niet helemaal eerlijk kon zijn, dat is nu anders. Geen dubbelleven meer voor Steven Davies.

Het Engelse team is momenteel in India voor het WK. Cricket mag dan in Nederland een kleine sport zijn, wereldwijd is het absoluut erg belangrijk en een sterspeler die tijdens zo'n evenement uit de kast komt is dan ook groot nieuws.

Lees hier meer over homoseksualiteit in de sportwereld.

AN

Lees ook:
» Voetbalclub speelt met roze band om (11) reacties
» Sportcolumn: liefde voor jezelf (7) reacties
» Website tegen homofobie in sport (9) reacties
» TV-tip: homo's en voetbal in Nieuwsuur (12) reacties
» Voetballer Ron Vlaar steunt homo's (56) reacties
» Sportcolumn: homo-zijn in sport, doen! (39) reacties