Daarnaast zal burgemeester Eberhard van der Laan het filmfestival openen. Dit is de eerste keer dat een Amsterdamse burgemeester dit doet. Het festival zal het Ketelhuis als uitvalsbasis hebben. Het Ketelhuis is een van de mooiste bioscopen in Amsterdam, gelegen op het levendige Westergasterrein.

Dit jaar heeft het festival drie inhoudelijke thema's: Modern Family, waarin het concept gezin en familie in roze films wordt uitgelicht. En The South American Way, voor bijzondere films uit Zuid-Amerika. En tot slot het thema: Tussen fictie en werkelijkheid. In dit laatste programma worden documentaires en fictiefilms over dezelfde onderwerpen naast elkaar gezet.

Het programma is zo enorm uitgebreid dat we slechts een tipje van de sluier kunnen oplichten. Het volledige programma kun je op www.rozefilmdagen.nl vinden. Verwacht in elk geval films als Le Refuge van Ozon, Brotherhood over homoseksualiteit binnen een groep neonazi's, Leo's Room over een jonge man die zichzelf langzaam ontdekt, Adventures in Dating over one night stands, Bear Nation over de bear scene, de Oscar-genomineerde The Kids Are All Right en nog veel en veel meer.

Tot en met 6 maart kan tot 60% van de zitplaatsen gereserveerd worden. De resterende 40% wordt gereserveerd voor de directe verkoop. Kaarten kosten 9,00 euro en 8,00 euro voor studenten, 65+'ers en iedereen met een CJP-pas.

CF