Dit is een zichtbare breuk met het verleden, aangezien Kooistra altijd een fel tegenstander was van roken in zijn zaken.

Het nieuwe management wil van de Soho weer een laagdrempelige, toegankelijke plek maken. Dat wil men bereiken door middel van vriendelijk, maar bekwaam personeel, een meer open inrichting en herkenbare muziek.

Jarenlang was de Soho één van de grootste en populairste homocafés van Amsterdam. De zaak van wijlen Sjoerd Kooistra kon het vorig jaar net als veel andere zaken in de Reguliersdwarsstraat niet meer bolwerken en ging dicht. Uitbater Heineken vond in Frances Neesen echter een nieuwe exploitant en donderdag was het grote openingsfeest. Onze reporter GJ Kooijman was bij de opening en meldde dat het erg druk was. "Het stond zo vol als het normaal alleen op dagen als Koninginnedag en de Gay Pride staat. Heel veel bezoekers waren enthousiast dat er weer leven wordt geblazen in de Reguliers. Ook op het uur gratis drank waren veel mensen afgekomen: bestellen duurde toch ruim tien minuten maar eenmaal besteld werd je wel goed geholpen... Het inkorten van de bar zorgt inderdaad voor een prima dansvloer. Mij zie je zeker in de vernieuwde Soho terug!"

CF