Mischa was één van de 23 Mr Gays die naar de Filipijnen was afgereisd voor de globale competitie. Hij moest het afleggen tegen de Zuid-Afrikaanse Francois Nel.

Tijdens de vorige editie werd er ook al door een Zuid-Afrikaan gewonnen. Zuid-Afrika is tevens de locatie van de komende Mr Gay World.

Het lukte Mischa niet om in de top-5 terecht te komen. Ook één van de andere prijzen, zoals Mr Swimwear en Mr Congeniality ging niet naar Germeraad.

De winnaar, Francois Nel, werkt in het dagelijks leven in een HIV-kliniek. Daarnaast heeft hij een diploma in visuele multimedia en creatief schrijven. Hij heeft als winnaar een cheque van 25.000 dollar ontvangen waarmee hij het komende jaar naar Gay Prides en congressen mag reizen.

Update:
Mischa over zijn ervaringen in Manilla: "Het was heel erg overweldigend, ik heb enorm veel indrukken opgedaan. Ik ben achteraf toch wel heel erg blij dat ik heb meegedaan. Ik twijfelde eerst of ik wel zou gaan omdat de deelnemers hun eigen tickets moesten betalen. Uiteindelijk heeft de organisatie de helft betaald en was het een mooie ervaring. Ik vond het vooral heel inspirerend om de verhalen van alle deelnemers van over de hele wereld te horen. We verkeren in Nederland toch eigenlijk wel in een luxepositie vergeleken bij de homo's uit bijvoorbeeld het Oostblok. Ik ben er echt achter gekomen dat zo'n Mr Gay titel heel erg nodig is. Ik kan de wereld niet veranderen maar met zo'n titel kun je in elk geval een klein beetje helpen."

Binnenkort verschijnt exlusief op Gay.nl Mischa's column over zijn ervaringen in Manilla.