Hoe vond je de tour door Nederland?
Het was super! Het is vreemd om weer opnieuw te beginnen. We hebben al veel concerten gehad in Denemarken en ook in Noorwegen, dus eigenlijk beginnen we weer opnieuw. Nu gaan we proberen Nederland te veroveren. Het is altijd erg spannend hoe mensen reageren op de live show, en het is heel goed gegaan. De opkomst bij de shows verschilt erg van stad tot stad. We hadden een hele toffe show in Ekko in Utrecht. We kregen mensen aan het dansen, dus dat was mooi!

En je hebt besloten een paar dagen in Nederland te blijven om de toerist uit te hangen?
Ja! Amsterdam lijkt me een fijne stad, erg gezellig.

Is dit het eerste land naast Denemarken dat jullie plannen te veroveren?
Ja. Nederland is een belangrijk onderdeel van ons plan. We hebben een paar shows gespeeld in België en Stockholm en toen zijn we naar Nederland gekomen. We proberen gehoord te worden in Europa. Het is belangrijk om niet alleen in Denemarken te blijven, omdat het zo klein is. Er wonen maar 5 miljoen mensen in Denemarken. Ik geloof dat we zo’n beetje in elke zaal daar wel gespeeld hebben, daarom reizen we nu rond om andere steden te ervaren.

De naam Vinnie Who is een beetje ambigu, en je look en stijl zijn erg androgyn. Is het voor een jongen als jij niet een moedige keuze, om jezelf zo androgyn neer te zetten, met vrouwelijke kenmerken? Mensen zien dat helaas toch vaak als teken van zwakte?
Ik denk dat het juist precies het tegenovergestelde kan zijn. Dat is een heel ander verhaal, en een interessante discussie. De reden waarom ik het doe is omdat androgyne looks me erg inspireren, looks waarbij je niet kan zien of je met een jongen of een meisje te maken hebt.Jouw muziek wordt vaak vergeleken met de muziek van de Bee Gees en de Scissor Sisters, wat vind je ervan om te vergeleken te worden met hen?

Ik denk dat het vooral komt doordat we allemaal in falsetstem zingen. Vinnie Who is wel iets minder gepolijst en wat ruwer soms. Bands als Scissor Sisters zijn erg direct en gepolijst. Mensen vergelijken je graag met anderen, zodat ze kunnen begrijpen waar je mee bezig bent, maar dat vind ik best.

Als je niet muzikant zou zijn, wat zou je dan met je leven doen?
Ik heb er altijd van gedroomd muzikant te zijn, maar mijn tweede keuze zou uitvinder van Lego zijn. Bij familiefeestjes speel ik altijd met Lego met de kleine kinderen. Als ik niet de muziek in was gegaan, zou ik graag nieuwe producten voor hen hebben ontworpen.

Hoe verloopt het creatieve proces bij jou als je muziek maakt?
Dat verschilt echt. Soms zit ik gewoon in mijn studio, ik hou ervan om daar dingen te maken, ik krijg er van binnen een fijn gevoel van. Dan zit ik te jammen en creëer ik beats totdat er iets ontstaat. Een andere keer loop ik gewoon buiten, denk ik aan een melodie, en neem die dan op met mijn mobiel. Ik schrijf graag nieuw materiaal.

Wat wil je bereiken met je muziek? Waar wil je over vijf jaar zijn?
Ik wil vooral goede albums maken. Veel albums! En hopelijk kunnen we de hele wereld over, dat zou fantastisch zijn. Maar ik ben al heel dankbaar dat ik een album heb uit mogen brengen, dus ik bekijk het stap voor stap.

MartijnT