Naast eerder op internet gepubliceerde werken bestaat de tentoonstelling uit bijzondere memorabilia en meer dan tien door Dushi Kimberley gemaakte kunstwerken. Het is voor het eerst dat Dushi Kimberley de stap van online naar offline maakt.

Vier jaar geleden begon Kimberley K. met het schrijven van columns over haar leven. Toen ze later via Twitter en Facebook haar soms controversiële blik op de wereld, de actualiteit en bekende Nederlanders niet onder stoelen of banken stak bleek dit het begin van haar succes. Inmiddels heeft Kimberley duizenden volgers en vrienden, wordt haar website druk bezocht en is er sprake van een animatieserie.

Jans Possel (Mediamatic): “Toen wij een jaar geleden contact zochten met Dushi Kimberley hadden we nooit durven dromen dat onze samenwerking zou uitmonden in de popcultuur- tentoonstelling die voor ons ligt. Er zijn maar weinig mensen die de tijdsgeest zo helder in woord en beeld kunnen vatten als Dushi Kimberley. Mediamatic is dan ook zeer trots op een tentoonstelling die als het ware een spiegel van vandaag is.”

De opening van The Dushi Kimberley Experience vindt plaats op vrijdagavond 8 april vanaf 20:00. Schrijfsters Hanna Bervoets en Renske de Greef zullen tijdens het openingsfeest een audiovisuele ode brengen aan Kimberley. Programmamaker Maxim Hartman zal de tentoonstelling officieel openen.

Me trane gaan overal: The Dushi Kimberley Experience. 9 en 10 april 2011 in Mediamatic Bank, Vijzelstraat 68 Amsterdam. In het weekend geopend vanaf 13:00 tot 19:00 uur. Reguliere entree 5 euro, studenten 50% korting, 65+ gratis entree. Reserveren voor de opening kan op de website van Mediamatic: www.mediamatic.net.

KS