Toch is het stel blij met het homohuwelijk. "Dat Sander en ik zelf de behoefte niet hebben om te trouwen, is niet van belang. Dat de mogelijkheid er is, dat is waar het om gaat." De 39-jarige presentator kan zich het moment waarop de eerste homohuwelijken werden ingezegend nog goed herinneren. "Ik vond dat een ontroerend moment. Ik heb me heel goed gerealiseerd wat dat voor ons homo's betekent."

Peter en Sander adopteerden drie jaar geleden een zoontje, Levi. "Ik wilde altijd al vader worden en toen ik mij realiseerde dat ik dat als homo nooit zou kunnen, vond ik dat een naar idee." Van der Vorst noemt het 'prachtig' dat homostellen een kind kunnen adopteren. "De procedure is bijna hetzelfde als bij hetero-echtparen."

Van der Vorst wilde eigenlijk minder uren op zijn werk doorbrengen toen hij vader werd, maar de sterren lonkten en hij hield dat maar een halfjaar vol. "Daarna kon ik Van der Vorst Ziet Sterren gaan maken, produceren en presenteren", legt de presentator uit. "Momenteel zorgt Sander voor het grootste deel voor Levi. Volgend jaar, als Levi 4 wordt en naar school gaat, kan Sander weer meer gaan werken."

Peter was naar eigen zeggen niet uit op bekendheid en is ook niet altijd gelukkig met zijn status van bekende Nederlander. "Bekend zijn is niet het leukste onderdeel van dit vak. Ook bij mij staan er soms fotografen achter een boom verstopt als ik met Levi buiten ben. Daar kan ik me dan echt kwaad om maken. Ik wil niet dat hij in de publiciteit komt."

CF/Libelle